Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys 60 %

Kotitalousvähennystä saa kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetystä työstä, joka kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kaikki siivous- ja kotityöpalvelumme ovat kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvia töitä. Vähennyksen saa myös perheen jäsenelle (esimerkiksi omalle äidille) ostetusta siivouslahjasta. Myös Hylalla, Rainbow:lla tai ProAqualla tehtävä kodinpuhdistus on kotitalousvähennyksen alaista työtä, poislukien korvaus laitteen käytöstä (erittelen sen laskuun verottajaa varten).

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 3 500 € vuodessa henkilöä kohti. Puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 7 000 € vuodessa. Muista kuitenkin omavastuuosuus, joka on 100 € vuodessa yhden henkilön osalta. Vuonna 2023 kotitalousvähennys esimerkiksi meiltä palvelua hankittaessa on 60 %.

Yleensä kotitalousvähennys haetaan kerran vuodessa veroilmoituksen yhteydessä, joten muista säilyttää laskut tehdyistä töistä. Tarvittaessa voimme ohjata lomakkeiden täyttämisessä, mutta helpoiten sen saat tehtyä kun talletat laskut talteen ja merkkaat niistä tiedot lomakkeelle. Laskuilta löydät kaikki tarvittavat tiedot lomakkeeseen. Laskulla näkyy erittelyt ja kaikki muu on kotitalousvähenykseen oikeuttavaa palveua paitsi kilometri kulut asiointi avussa, siivousaine- ja väline kulut sekä mahdollinen laskutuslisä. Erikseen pyydetty koonti spostiin meiltä on 30 €, postitse lähetettävä 35 €. 

Lisätietoa saat mm. verottajan nettisivuilta.

” Käytettiin aika pitkään Maaritin siivouspalveluja ja hyvää jälkeä tuli. Saatiin ite vähän hengähtää omaishoidon työstä siinä samalla. ”

Eetu O.

SOITA TÄSTÄ