Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys 40 %

Kotitalousvähennystä saa kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetystä työstä, joka kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Kaikki siivous- ja kotityöpalvelumme ovat kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvia töitä. Vähennyksen saa myös perheen jäsenelle (esimerkiksi omalle äidille) ostetusta siivouslahjasta. Myös Hylalla tai ProAqualla tehtävä kodinpuhdistus on kotitalousvähennyksen alaista työtä, poislukien korvaus laitteen käytöstä (erittelen sen laskuun verottajaa varten).

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on vuodesta 2020 alkaen 2 250 € vuodessa henkilöä kohti. Puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4 500 € vuodessa. Muista kuitenkin omavastuuosuus, joka on 100 € vuodessa yhden henkilön osalta. Vuoden 2020 alusta kotitalousvähennys tiputettin 40 % vaikka se jo muutaman vuoden olikin 50 % työnosuudesta.

Yleensä kotitalousvähennys haetaan kerran vuodessa veroilmoituksen yhteydessä, joten muista säilyttää laskut tehdyistä töistä. Tarvittaessa voimme auttaa lomakkeiden täyttämisessä.

Lisätietoa saat mm. verottajan nettisivuilta.

” Käytettiin aika pitkään Maaritin siivouspalveluja ja hyvää jälkeä tuli. Saatiin ite vähän hengähtää omaishoidon työstä siinä samalla. ”

Eetu O.

SOITA TÄSTÄ